Klä en pajformmed smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
Pajdeg. Fräs korv, lök och svamp i en stekpanna med smör. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa
Avsluta med potatis. Servera med skirat smör och citron. Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg
Sila av juicen från ananasen och blanda den med majsstärkelse, sweet chilisås och fond. Tillsätt grönsaker och ananas till såsen och smaka av med salt och peppar
Pajdeg. Tag ut och nagga botten med en gaffel, pensla sedan botten med lite uppvispat ägg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). När blandningen är svalare än 50 º rör du ned resterande ingredienser och smakar av med salt och peppar. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. 250 g fint strimlad kassler. Pajdeg 125 g smör 2 dl vetemjöl fullkorn 1 dl siktat dinkelmjöl 2 krm salt Fyllning 200 g lättkokta broccolibuketter 100 g tärnad fetaost 250 g fint strimlad kassler 1 dl riven lagrad ost 3 lättvispade ägg 3 dl mjölk Salt Vitpeppar
Pajdeg. Tag ut och nagga botten med en gaffel, pensla sedan botten med lite uppvispat ägg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). När blandningen är svalare än 50 º rör du ned resterande ingredienser och smakar av med salt och peppar. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. 250 g fint strimlad kassler
Denna mjölmix använde jag till pajdegenPajdeg. Dagens middag blev en ost och kasslerpaj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskaletmed ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajenmed en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 450 gr kassler
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.