Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
På sommaren går grillen varm här hemma och det är alltid roligt att hitta nya favoriter. Här är en. Jag utgick från ett recept i Woman and Home Good Food, men ändrade lite för att allergianpassa
Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
Fick en ide på vad man kunde ha för fyllning i muffins och var ju bara tvungen att testa. Det blev riktigt bra med en gömma av len vaniljkräm, söta hallon och syrlig rabarber i mitten av muffinsen
Värm ugnen till 150°. Mal nötterna och blanda dem med sötningmedel. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen
Glutenfri choklad och nöttårta. När vi var i Täby i lördags hade jag bakat en choklad och nöttårta som vi tog med oss dit och den kan man göra både gluten och laktosfri
En enkel och god tårta som kan frysas och sparas inför födelsedagar och andra festligheter. Vid födelsedagar har jag haft ett stort antal på lut i frysen, klara bara att toppa med grädde och mandeln
Julens smaker gifter sig samman i denna desserten. Vad sägs om en Klassisk Ris a la Malta med saftsås, chokladfudge och en nötmarängbakelse med apelsin och granatäpple
Jag älskar recept. Jag älskar att titta i kokböcker, mattidningar och surfa på matsajter. Och titt som oftast hittar jag spännande rätter med ingredienser jag aldrig hört talas om, och så tänker jag att det DÄR måste jag prova någon gång