5 dl
grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl
mjölk
1 dl
vetemjöl
100 gram
smör
salt och peppar
tacokrydda
Beskrivning
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du i resten avmjölkblanningen också, medan såsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av.
och låt sjuda ett par minuter.
Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.
Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.
Lasagnen blir riktigt krämig och god med grädde och creme fraiche och sen mozarella på toppen. Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne
Såsen blir krämigt smakrik och passar perfekt ihop med pasta. Detta var första gången jag testade kycklinglasagne, och jag hade nog en släng av nybörjartur för OJ så gott det blev
Mamsingens Kycklinglasagne kallar originalreceptmakarna Husmorsorna den. En hel form med go kycklinglasagneServerade med ruccola och balsamglazeNu är det mesta av dammet borta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.