Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Långkokta fläskkotletter är bland det godaste jag vet. Det kanske inte är en rätt som lämpar sig en vardagskväll då man har hungriga barn runt benen men det passar absolut att göra under helgen
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. När jag steker kotletter, så steker jag dem i smör i ett par minuter på varje sida och krydda med salt, peppar och lite grillkrydda, därefter lägger jag in dem i ugnen på 200 grader medans potatisen kokar
Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader
En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
I lördags ville jag ha en lite extra god middag samt att det skulle gå fort att göra i ordning då sambon och jag var bjudna på födelsedagsfest lite senare på kvällen
Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form
Lägg fläskfilén ovanpå och lägg sedan resten av fyllningen ovanpå köttet. Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång din köttbit är hur mycket du behöver skära bort
Kalvkött, skinka och smält, rinnig ost – det kan ju inte annat än att bli gott. Salta och peppra runt om, lägg på ostskiva, skinkskiva, ostskiva och avsluta med en skiva kött