Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg
När jag ska ha gäster på middag lagar jag gärna rätter som är lätta att laga, utan krångel och som går att förbereda dagen/dagarna innan, så jag hinner umgås i lugn och ro med gästerna utan att vara överstressad
Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
I lördags när det var dags för melodifestivalen här igen då gjorde jag i ordning en mycket god lövbiffpasta med soltorkade tomater, basilika och parmesanost i och den blev så smarrig att jag och min man vräkte i oss alltihopa som skulle varit till fyra personer
Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt. Jag köpte en sån där liten flaska portvin så jag hällde i tills den tog slut och så tog jag en slatt rödvin som vi hade över