Inläggningar

Inläggningar

  • 21 Recept
Marinerade champinjoner

Marinerade champinjoner

Så kör vi det sista Gokvällreceptet ikväll också. Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser
Syltade nypon

Syltade nypon

3 dl Syltade nypon -  färska nyponhalvor kokta i ättikslag med kanel och nejlikor. Senaste numret av  Allt om Mat hade ett inspirerande inslag om just nypon
Soltorkade tomater

Soltorkade tomater

Denna "hemmasemester" har gett tid till lite avkopplande kökspyssel. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkade tomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen
Hemgjorda pickles

Hemgjorda pickles

2 morötter. 11 zucchini. 14 gröna tomater. 10,5 huvud blomkål. 11 röd paprika. 11 gul paprika. 1Saltlag. 1 liter vatten
Tomatchutney

Tomatchutney

Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor
Klassisk saltgurka som på mormors tid

Klassisk saltgurka som på mormors tid

Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ett gott tillbehör till många rätter, kanske allra bäst till kött och rätter med asiatisk touch. Lök i en 1-2-3-lag helt enkelt
Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, Koreas vanligaste sidorätt står det på Wikipedia. Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet
Marinerad vitlök

Marinerad vitlök

Dela vitlöken i klyftor. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem
Chutney av plommon

Chutney av plommon

1. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg i en gryta tillsammans med löken. Tillsätt vinäger, socker, russin, salt, kryddnejlikor, senapsfrö och ingefära
Plommon och äppelmarmelad

Plommon och äppelmarmelad

Skölj och kärna ur och skär plommon och äpplen i bitar. Lägg dem i en gryta och tillsätt syltsocker. Koka under omrörning, ca 10 minuter
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Nu är det dax att förvandla höstens plommonskörd till en ljuvlig marmelad. Fantastiskt till morgonmackan eller till ostbrickan
Ingefärsmarmelad

Ingefärsmarmelad

Ingefärs- och citronmarmelad by HillaMilla. Ingefära hemma. Vad gör man. Ingefärs- och citronmarmelad att ha som gå-bort-present

Fikon- och glögg marmelad

Skär bort stjälken och dela fikoneni bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt glögg. Koka upp och småkoka i 5 minuter
squash marmelad

squash marmelad

Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera. Egentligen tycker jag ju inte sååå mycket om att laga nått med mycket socker, och marmelad innehåller ju massor med socker

Aronia marmelad

Koka bären i vattnet i 30 minuter. Skrapa ur vaniljstången och blanda både stång och frön med sockret. Rör ner detta tillsammans med kanelstången och citronsaften, och låt det koka i ytterligare 20 minuter
Marmelad på gröna tomater

Marmelad på gröna tomater

I helgen skördade. vi våra sista små gröna körsbärstomater eftersom frosten kommer denna vecka. De. har stått ut länge med tanke på att de inte är i växthus (dock mot svart
Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Såg detta smarriga recept på kanelgubbens (min brors) facebook sida ikväll, lät så gott så måste testa och även dela med mig till er av
Äppel och saffranschutney

Äppel och saffranschutney

Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker