Hemgjorda pickles
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 11 zucchini
  • 14 gröna tomater
  • 10,5 huvud blomkål
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 1 Saltlag: 1 liter vatten
  • 11 dl salt
  • 1 Ättikslag: 2 dl ättika (12%)
  • 13,5 dl vatten
  • 14 dl socker
  • 10,5 tsk hel kryddpeppar
  • 13 kryddnejlikor
  • 10,5 tsk hel vitpeppar
  • 13 lagerblad
  • 12 klyftor vitlökGör saltlagen genom att blanda vatten med salt i en stor bunke. Rör så att saltet löser sig. Skölj, rensa och skala ev. grönsaker och skär dem i mindre bitar. Morötter skalar du och skär i mitten på längden och sedan i sneda skivor. Blomkål rensar du och skär stam i bitar samt delar i små buketter. Hårda grönsaker som morötter och blomkål skär du i bitar och kokar i väl saltat vatten i 3 minuter och kyler sedan av i kallt vatten. Grönsaker som paprika, zucchini, tomater mm är behöver ej förvällas men sköljes, rensas och skärs i mindre bitar. Ex. zucchini skär du på längden och sedan i skivor. Paprika skär du av kinderna av och sedan delar på tre bitar. Tomaterna delar du i ex. fyra klyftor eller i skivor som du tycker. Lägg i grönsaker i saltlagen eller häll saltlagen över grönsakerna i en stor bunke. Täck över (ex. med plats). Låt grönsakerna stå i saltlagen i ett dygn eller över natten i kylen. Gör ättikslagen genom att koka upp ättika, vatten och socker och kryddor i en kastrull. Häll av saltlagen från grönsakerna och skölj dem. Fördela fördela grönsakerna i väl rengjorda och helst steriliserad glasburkar. Lämna ca 2 cm längst upp. Toppa varje burk med lite av kryddorna ex. en klyfta vitlök, ett halvt lagerblad, 3 kryddpepparkorn, 2 vitpepparkorn och en kryddnejlika. Häll varm ättikslag över grönsakerna så att det täcker. Sätt lock på burkarna när de är varma. Förvara dina hemgjorda pickles svalt och mörkt. Ev. i kylens svalfack. Låt gärna dina grönsakspickles mogna minst något dygn och helst 2-3 veckor - då blir de är godast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.