Birgitta

Birgitta

Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

10 potatisar, kokta. 2 gula lökar (finhackade). 1-2 klyfta vitlök (hackade). 400 g köttfärs. 1 msk vetemjöl
Bruna Bönor

Bruna Bönor

Skölj de bruna bönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Kantarellpaj!

Kantarellpaj!

Blanda ihop smör och mjöl till en grynig massa. Blanda ner vattnet och arbeta ihop till en deg. Ställ i kylen i en timme
Potatisgratäng med creme fraiche

Potatisgratäng med creme fraiche

1 kg potatis. 1 gul lök. 2 dl grädde. 2 dl creme fraiche. 2 vitlöksklyftor. salt, peppar, oregano. 1,5 dl riven ost1
Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Det här var rätt två i Linas Matkasse och det var smidigt och enkelt och ingen fritering för denna utan fisken stektes i olja och potatisen tillagades i ugnen i tunna skivor
Underbar Grönsakssoppa

Underbar Grönsakssoppa

Skala och hacka löken och 2 klyftor utav vitlöken. Skala morötterna och skär dem i små tunna bitar. Hetta upp oljan i en stor kastrull
Grönsakssoppa

Grönsakssoppa

Grönsakssoppa, enkelt, billigt och gott. Måndag tycker jag är en soppdag även om torsdagar är ärtsoppans dag

Zatziki

Turkisk yogurt. vitlök. gurka. salt. Lägg yogurten i en skål. Lägg pressad vitlök, salt och riven urkramad gurka
Västerbotens paj

Västerbotens paj

En snabb enkel men ack så god paj.  . 4 ägg. 2,5 dl grädde. 3 dl riven västerbotens ost. Ett förgräddat Pajskal
Kalv med brynt bearnaise

Kalv med brynt bearnaise

Efter att ha haft föräldrarna på helgbesök, fanns det en hel del intressant lämnat i kylen. Eftersom jag inte var jättepigg slängde jag ihop en enkel söndagslunch av ingredienserna
Enkel rödvinssås

Enkel rödvinssås

Jaha då var den här helgen slut. Nej, jag har inte tagit fel på dag, jag vet att det är söndag. Men det är så mycket att göra på jobbet och för att förhoppningsvis få lite ledigt kring jul så ska jag jobba undan lite idag
Rödvinssås

Rödvinssås

Rödvinssås. Häll upp rödvin och tillsätt schalottenlök, lagerblad, timjan och peppar. Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du hemgjord kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare
Wienerschnitzel med rösti

Wienerschnitzel med rösti

Rösti. Riv skalad och kokt potatis på rivjärnets grova sida. Salta och peppra och blanda runt. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör och olja
Wienerschnizel

Wienerschnizel

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) kalvinnanlår , ca 120 g styck 1 odefinierad mjöl , till panering 2 st ägg , vispade 1 odefinierad ströbröd , till panering 1 odefinierad matolja , till stekning Till servering 1 odefinierad citron(er) 1 odefinierad gröna ärtor 1 odefinierad Rödvinssås 1 odefinierad potatis(ar) , kokt Köp receptet
Revbensspjäll - tjocka revben i ugn.

Revbensspjäll - tjocka revben i ugn.

Jag älskar ribs- tunna revben och det lagas titt som tätt. Men denna gången blev det revbensspjäll - tjocka revben som lagades på låg temp i ugnen
Broccolipaj

Broccolipaj

Ingredienser. Pajdeg. 125 g Smör. 3 dl mjöl. 1 msk linfrön. 2 msk kallt vatten. Fyllning. 400 g broccoli. 1 purjolök