Rösti1 kg fast potatis, kokt salt peppar 150 g smör 2 msk matolja. Wienerschnitzel800 g kalvinnanlår 5 dl vetemjöl salt peppar 5 dl ströbröd 5 ägg smör och matolja
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatismed selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Vi serverade med Anna Halléns blomkålsrösti. I original serveras den bara med en skiva citron som garnering, men i Skandinavien har man oftast även kapris och ansjovis till
Servera röstinmed fläskfilé, örtsås och en sallad. Krydda med lite svartpeppar. Rösti är faktiskt något jag aldrig lagat innan, men efter denna maträtt kommer jag definitivt att göra om det
Blanda mjölet med salt och peppar och vänd köttet i detta, vänd sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg upp på fat, garnera med citron, ansjovis och kapris
Hacka gräslöken och blanda samman den med potatisen. Tillsätt potatisen med gräslöken och rör om. Lägg en klick lätt creme fraiche, 1 äggklyfta, 1 laxskiva och lite gräslök på varje rösti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.