När smöret är svalt – häll ner i smeten och vispa återigen, låt stå och dra sig i ca 10 min. När kidsen ber om något som man normalt inte ger dem på veckodagar och verkligen vill lyxa till det lite, vem är jag att säga nej då
Supergod toast. 4 portioner. 2 skivor surdegsbröd 1 msk smör 250 g kantareller 1 msk smör salt & peppar 2 st schallotenlök, finhacka 100 g philadelphiaost ½ dl riven parmesanost 1 tsk vinäger ev gräslök och rosepeppar till garnering Bred ett tunt
Hur jag gör mina pannkakor hittar ni här. Häll gräddblandningen över pannkakorna och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pannkakorna börjar ta färg på ytan
Min viktresa. Jag blev inte jättemätt av det här, men jag måste ju vänja magen vid mindre mat så om ett tag så lär jag nog bli mätt på en portion av den här storleken
Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Sätt in brödet i ugn, 225¤ som sänks till 200¤ ca 25 minuter
Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare och kör i några minuter. Sätt ugnen på 175 °. Klä en rund bakform, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper
Skala och koka potatisen mjuk, ca 20 minuter. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda tills de flyter upp och koka i ytterligare 3 minuter. Låt kastrullen stå vid sidan av plattan, ca 5 minuter
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant