Med surkål och en fin grovsenap. Av surkålen lagade jag en surkålspaj med nyanser av kummin, en riktig smaksensation och inspirationen kommer från pickipicki
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Press i vitlöken och smaka av medsenap, salt och peppar. Riv potatisen grovt. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och placera lite av fyllningen på ena halvan
Rågit grovaoch härligt saftiga är de på en och samma gång. Koka upp vatten och rågkross. Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, sirap, salt
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.