Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
50 g smulad ädelost (åtminstone Kvibille ädelostar lär vara glutenfria). Koka broccoli 3 minuter, låt rinna av väl och lägg i ugnsform. Ställ in i 200 graders ugn, ca 15-20 minuter. 50 g smulad ädelost (åtminstone Kvibille ädelostar lär vara glutenfria)
Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Löken ska bli genomskinlig, det tar kanske tio minuter. Pensla skivorna med lite olivolja, salta och peppra lätt, och sätt in i ugnen i 25 minuter medan du fortsätter med resten. Avslutningsvis, strö den sista decilitern ost över gratängen, smula över lite torkad oregano och grädda i 30–40 minuter
Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 40 min. Gratinera ytterliggare 15 - 20 min eller tills potatisen är mjuk. låt formen stå till sig ca 10-15 min före servering, då blir den som godast
Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta. 1 tsk Kummin