Hallå söndag,. Här ska ni få receptet på denna helt gudomliga kladdkakan som jag bakade i fredags. En kladdkaka som har de där lilla extra och som är så enkel att göra
Vaniljrutor med Daim. Hej. Här kommer en långpannekaka som räcker till många och som är så himla god. Vaniljfyllning med knapriga Daimbitar, ja ni förstår
Nu mina vänner vill jag bjuda på något riktigt smarrigt. En dessert i "rätt tid" kan man säga. Internationella Dulce de leche dagen närmar sig och vi är mitt i äppelsäsongen
Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, russin, syltat apelsinskal, hackade cocktailbär och hackad mandel, och rör ner i smeten
Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde
Kladdkaka. Godmorgon mina vänner. Det verkar som att min kropp tyckte särskilt mycket om att komma från ett 34-gradigt Turkiet till ett 17-gradigt Sverige
Min man, som också är en tacksam gottegris, tycker jättemycket om de här kolasmakande, mjuksega kakorna, så för rättvisans skull får jag väl se till att lämna kvar några av dem här hemma så han också får något gott till kaffet