Däremellan hann jag med att baka en kaka som ska avnjutas i morgon (eller idag, beroende på när ni läser detta) Tanken var en äppelkakamed kardemumma men den nyss nämnda kryddan var slut i skafferiet
Honungsrostade valnöttermedrosmarinoch flingsalt. Själv tänkte jag på valnötter, ännu mer valnötter, när jag och de andra medlemmarna ombads att ta fram ett recept till denna nya smak
) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Tillsätt purjolök och pressa vitlöken i stekpannan och låt detta fräsa med i ett par minuter. Eller för att Elin ska åka iväg på en miniresa med kören imorgon bitti
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Tillsammans med en god sallad och vitlöksvinägrette så vill man inte ha så mycket mer. Jag gör oftast en sallad med fetaost men altenerar med övriga ingredienser
Finhacka mozzarella och soltorkade tomater och blanda med pesto och soltorkade tomater. Skär snitt i kycklingen på sidorna och fläk upp kycklingfiléerna
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.