Skär en skåra i fläskytterfilen med en vass kniv. Tryck ner osten och ringla lite honung över. Krydda med timjan och salt och peppar (tänk på att baconet är salt) och rulla sedan in filen i bacon
Till 2 port. Skölj och koka 1,5 dl svart ris och 1,5 dl gröna linser i 5 dl vatten i ca 30 min. Tärna 1 aubergine och blanda med lite gurkmeja, spiskummin, chilipulver olivolja, citronsaft och salt
Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart. Och vem gillar inte smält ost och spröda brödkuber
Pimientos de padrons är små gröna paprikor som man kan steka eller grilla och servera som snacks. Första gången jag sprang på dessa är ett par år sedan i Köpenhamn på en restaurang och då serverades de med aoili
Under en längre tid har maken experimenterat med att göra sin egen chipotlepasta. I går var det dags att göra en stor sats, av den som han blev mest nöjd med
På vår MBT förra veckan var temat La France och mitt bidrag var en bakad brieost toppad med färska fikon, pekannötter och lönnsirap som var helt fantastiskt god
Ett av mina favorittillbehör är röd pesto, det går otroligt fort att göra och är väldigt användbart. Jag gjorde en sats förra måndagen och det räckte till tilltugg på crostini för 25 personer på en Champagnprovning, till tisdagens lunchpasta, på lördagens frukostmacka och det sista gick åt till lunchen i går när jag serverade med blandade bönor, olivolja och riven Parmignano Reggioano