Att göra pesto på egen odlad basilika är en enorm tillfredsställelse. Jag använder solrosfrön istället för pinjenötter för att det finns allergiker i närheten men också för att det blir lite godare
Smaka av solrospestonmed salt och peppar. Mixasolrosfrön snabbt och hastigt med basilika samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en röra
Vi lagade denna i Omnianmen det går förstås bra i vanlig ugn också. Fyra portioner4 laxfileer1 burk creme fraiche tomat och basilika1 dl vanlig creme fraiche2 dl grädde4-5 msk röd pesto1 påse riven västerbottenostLite svartpepparLägg. 1 burk creme fraiche. 4-5 msk röd pesto. 1 påse riven västerbottenost
4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Då passar det verkligen med Pasta Pesto, som går i ett nafs. Blanda grädde och pesto, salta lite. Det här medmatlagningkommer verkligen i kläm, nu när det ska fixas och trixas så här inför julen
Västerbottenost funkar ocksåRosta solrosfröna i en stekpanna ca femminuter så att de får lite färg. Mixasolrosfrön snabbt och hastigt medramslöksamt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en grov röra
Har aldrig riktigt fattat grejen medpesto tills i somras när mintjejkompis och jag hade picknick på stranden och hon envisades med att vi skulle ha pesto till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.