Jag älskar Tex-Mexmat men är inte överdrivet förtjust i tacos, så när det vankas Tex-Mexmat hemma hos oss så brukar det oftast bli någon form av gratäng eller liknande
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Pressa resten av apelsinen över kycklingen. Lägg apelsinresterna, halva löken och en näve persilja runt kycklingen
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. 4 kycklingfiléer. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek filéerna i stekpannan på medelvärme med ett lock över i ca 6-8 min på varje sida så att köttet blir genomstekt
Kyckling. Salta och peppra varje kycklingfilé efter smak. Bryn kycklingfiléerna på medelhög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta