Wokade kycklingvingar med vitlök och ingefära
myTaste USA
myTaste USA

Wokade kycklingvingar med vitlök och ingefära

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 st kycklingvingar
  • 0,5 dl brunt socker
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk ingefärspasta
  • 0,5 dl vanlig sojasås (Kikkoman eller Filippinsk Soy Sauce)
  • 2 msk mörk Soy sauce
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk fem kryddpulver
  • Olja

Beskrivning

    En grymt gott recept på kycklingvingar i smakrik sås baserat på sojasås, vitlök, ingefära och socker. Allt du behöver är en wok och 20 minuter av din tid och du kommer få till en underbart god maträtt!

    Receptet är skrivet av bloggaren Raymund som skapare av bloggen Ang Sarap med maträtter som är inspirerade av det filippinska köket.

    Detta recept är inte bara enkelt att göra, det går snabbt också!

    Gör så här:

    1) I en upphettad wok lägger du olja, sedan suterar du vitlök och ingefära,

    2) Lägg sedan till kycklingen och bryn den så den får färg på alla sidor

    3) Häll på vatten, vanlig sojasås, socker, mörk sojasåss och fem kryddpulver i woken och låt koka upp på medelhög värme och låt sen puttra i 20 minuter eller tills vätskan har minskat.

    4) Låt det koka tills vätskan blivit en tjock sås sen wokar du kycklingen tills den är helt klar

    Tillagningstid: ca 30 minuter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.