Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Kör oliverna, persiljan och kaprisen (som ska ha sköljts och torkats tidigare) i mixern. Häll blandningen i en skål med olja och citronsaft, blanda och smaksätt med salt och peppar
Har fått ett begär efter pesto denna sommar. Den är ett litet hopkok av det jag har hemma för tillfället, så det är ingen klassisk pesto med bara basilika som krydda
Till middag idag har jag lagat pesto med spaghetti. Det blev supergott i alla fall när man gör peston själv blir det extra gott och det bästa är att det är så enkelt
Tog de två krukorna med basilika jag hade och gjorde fitnessfighten-pesto häromdagen. Smal PESTO. På översta bilden har jag blandat peston med kesella som jag toppade kycklingfiléer med (den mittersta bilden) och serverade med bulgur och classic wokmix
Pesto är en snabblagad sås, ja, låt oss kalla det sås, som går att använda till mycket. Nu när midsommarkalasen är överståndna, kan det vara skönt med en snabb och enkel rätt och där kan peston vara till hjälp