Frittata med grönsaker 2 portioner om den äts utan tillbehör, annars ca 4 port 8 ägg ½ dl vatten
½ dl
grädde
salt och peppar
5 stora
champinjoner, klyftade
½ rödlök,
fint hackad
1 zucchini
ca 300 g, i tärningar
2 vitlöksklyftor,
fint hackade
1 paprika,
fint tärnad
150 g
fetaost i tärningar
1 dl
grovt riven ost
10 svarta
oliver, delade och urkärnade
10 små
tomater
Stekpannan som du använder måste tåla att stå i ugnen.
Vispa samman ägg, vatten och grädde, salta och peppra.
Börja med att steka svampen ca 5 minuter i en rejäl klick smör.
Tillsätt löken och låt den steka någon minut innan du även tar i zucchini, vitlök och paprika och låter det steka tills det mjuknar.
Häll på äggröran och rör om så den kommer ner och runt överallt, lägg på fetaosten och låt din frittata sakta stelna på svag värme.
När allt har satt sig och frittatan nästan är helt stel strör du på den rivna osten, oliverna och tomaterna och ställer in den mitt i ugnen på 225 grader ca 5-10 minuter tills den fått en fin färg och är helt fast.
Pesto med basilika och oliver
75 g
svarta oliver, urkärnade (men använd gärna med oliver som du själv kärnar ur - de har bättre smak och är inte så torra)
1 kruka
basilika
1 vitlöksklyfta
½ dl solrosfrön, gärna torrostade
1 dl
riven smakrik ost, t.ex parmesan eller västerbottensost
½-1 dl
oliv- eller rapsolja, gärna med citronsmak
en nypa rivet citronskal
Mixa alla ingredienserna till en slät pesto, vill du ha lite mer tugg så kan du ta i lite mer grovt hackade solrosfrön efter att du mixat peston.
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Detta receptet är lite av en favorit, dels för att det är enkelt att göra och för att det smakar helt ljuvligt
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Nu mer än nånsin så vill jag att maten på vardagarna ska vara snabb- och lättlagad. Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta
-) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Salta och peppra fisken. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar
Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar. Jag har haft en del att göra på jobbet idag, och håller dessutom fortfarande på att ställa i ordning mitt nya kontor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.