Fisk

Fisk

  • 27 Recept
Farmorsmacka

Farmorsmacka

Servings. 4. Cook Time. 15 Min. Salmalax med flower sprouts, basilikarisoni och brynt citronsås. Yield. 8st. Vegetariska miniburgare med blue cheese, betor och citronmajonnäs
Fish and crisp med potatis

Fish and crisp med potatis

Fish and Crisp. 1 bit = 265,2 kcal. Potatis. 155 gram = 133,3 kcal. Citron och dillsås. 2 msk = 76,2 kcal. Ärtor
Mustig boggryta

Mustig boggryta

Vi fick en riktigt fin bit bog av makens syster och hennes man, Karamåla angus. Benet innehöll massor av märg vilket gjorde den perfekt till en riktigt mustig gryta
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

Fisken. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar
Panerad fisk med parmesansparris

Panerad fisk med parmesansparris

När jag var liten var fisk det värsta jag visste, förutom färdigköpta fiskpinnar. Idag tycker jag om det mesta i fiskväg men just fiskpinnar är fortfarande så himla gott ibland
Snabba citronfisken

Snabba citronfisken

Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i såsen. Låt fisken sjuda under lock på svag värme ca 5 min. 600 g fiskfiléer t ex hoki eller sej
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Het fiskgryta

Het fiskgryta

Den här fiskgrytan har sitt ursprung vid Medelhavet, den är lite som en mix mellan spansk Bacalao och den kroatiska Brudet

Fisksoppa med vitlökscrème

Tillsätt fiskbuljong, hummerfond, pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Skär fisken i tärningar och tillsätt den
Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskbuljong. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar
Fisk på fat med sällskap

Fisk på fat med sällskap

Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild). Häll blandningen över fisken och broccolin
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Fiskgratäng med sjötunga

Fiskgratäng med sjötunga

Som vi skrev redan i torsdagens inlägg så är det en hel del fisk som hamnar i våra magar, och tänk att det åter igen i dag serveras fisk här på bloggen