Middag

Middag

Gratinerad färsk pasta med grönkål

Gratinerad färsk pasta med grönkål

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 minuter. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnssäker form
Pappardelle con salsiccia

Pappardelle con salsiccia

500 g pappardelle (fettuccine eller annan bandpasta) 250 g grynig italiensk korv (t ex salsiccia) 4 tomater 0,5 gul lök, finhackad 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 5 färska basilikablad, strimlade 4 msk olivolja salt svartpeppar parmesanost, riven
Gratinerad kyckling i krämig sås

Gratinerad kyckling i krämig sås

kycklingbröstfilé. 1cider eller vitt vin. 1crème fraiche. 1vitlöksklyftor. 1Västerbottensost, riven. 1soltorkade tomater, strimlade
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Nudelwok med kryddig kalkonfärs

Nudelwok med kryddig kalkonfärs

Skala, halvera och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär 2/3 av salladslöken grovt och resten fint
Ört & citronrisotto

Ört & citronrisotto

Dagarna är ganska lata just nu. Vädret är varierande, det hinner regna, blåsa och vara strålande sol under vissa dager, men det där fina sommarvädret har inte riktigt infunnit sig
Pluras kyckling i curry

Pluras kyckling i curry

Fick kokboken Pluras husman - En hyllning till maten jag älskar. I födelsedagspresent i lördags. Gick igenom recepten och kände att jag ville testa detta först