Kött

Kött

  • 26 Recept
Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken. 2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. 3. Koka upp och skumma med en slev
Porterstek av nöt

Porterstek av nöt

3 köttbuljongtärningar. 1,5 kg benfri nötstek 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 dl grädde
Hemmagjord kebabsandwich

Hemmagjord kebabsandwich

kebabkött. Stek kebabköttet och lägg det på libabrödet. kebabkött. Här kommer receptet på en enkel kebabsandwich
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Så otroligt gott och mört blir köttet och tillsätt gärna färska champinjoner i såsen. Husmansklassikern – Biff Stroganoff, hur gott är inte det
Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat
Turkisk gryta tillagad i ugn

Turkisk gryta tillagad i ugn

Släng i de grönsaker du gillar, krydda allting och låt sedan tillagas långsamt tills köttet är helt mört
Lammstek Provençale

Lammstek Provençale

Sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna. 2 kg lammstek med ben
Helstekt fläskkarré

Helstekt fläskkarré

Ingredienser Portioner. 10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Fläskfilé med flödeostsås

Fläskfilé med flödeostsås

1 köttbuljongtärning. 1 köttbuljongtärning 3 msk paprikapulver. Skyndar mig med ett inlägg innan Earth Hour
Köttgryta med vitlök gjord på högrev

Köttgryta med vitlök gjord på högrev

Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. 12 köttbuljongtärningar. 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört
Stek

Stek

Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet
Rullader – en favoriträtt

Rullader – en favoriträtt

Jag gillar det eftersom jag låter rulladerna sjuda på spisen en bra stund för att köttet skall bli riktigt mört
Chiliostfyllda rullader i sås

Chiliostfyllda rullader i sås

På söndagar äter vi ofta kött och det är Leif bättre på att tillaga än vad jag är, så det är kanske huvudanledningen till att han har lagat de senaste söndagsmiddagarna
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Tillsätt renskavet och stek och vänd vartefter köttet blir brynt. Ansa kantarellerna. Skala och skiva schalottenlöken
Portergryta

Portergryta

Skär köttet i tärningar. Lägg i köttet i omgångar och låt koka upp mellan varje. 2 st köttbuljongtärningar
Södra Stations mustiga köttgryta

Södra Stations mustiga köttgryta

Ansa köttet och skär det till mindre bitar. Lägg i kött, steklökar och två hackade vitlöksklyftor. Se till att köttet får stekyta på alla sidor
Rödvinsgryta gryta med rödvin

Rödvinsgryta gryta med rödvin

Skär i kuber i ca samma storlek som köttet. Vänd köttbitarna i mjölblandningen. Värm en stor stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör eller olivolja några minuter
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Skär köttet i bitar. Koka under lock i 1 1/2 timme tills köttet är mört. 600 g nötkött. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Ta upp och torka av köttet. Bryn köttet i olivolja. Stick in en termometer i köttets tjockaste del
Crêpes med skinkstuvning

Crêpes med skinkstuvning

Crêpes med skinkstuvning. Crêpessmet. 2½ dl mjöl. ½ tsk salt. 2 tsk socker. 6 dl mjölk. 3 ägg. 45 g smält smör. Skinkstuvning