Ingredienser Portioner. 10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. 12 köttbuljongtärningar. 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört
Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet
På söndagar äter vi ofta kött och det är Leif bättre på att tillaga än vad jag är, så det är kanske huvudanledningen till att han har lagat de senaste söndagsmiddagarna
Skär i kuber i ca samma storlek som köttet. Vänd köttbitarna i mjölblandningen. Värm en stor stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör eller olivolja några minuter
Skär köttet i bitar. Koka under lock i 1 1/2 timme tills köttet är mört. 600 g nötkött. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta