Köttgryta med vitlök gjord på högrev
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev av nöt
  • 12 gula lökar
  • 11 röd lök
  • 13 små morötter
  • 110 kryddpepparkorn
  • 15 vitpepparkorn
  • 15 rosépepparkorn
  • 15 lagerblad
  • 12 köttbuljongtärningar
  • 15 färska vitlökar (strimlade)
  • 1 Salt
  • 1 Smör till stekning
  • 13 dl grädde
  • 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen! Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. Tillsätt grädden & låt koka upp ett par minuter innan servering. Servera till kokt potatis & vinbärsgelé!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.