11 kg
högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen! Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. Tillsätt grädden & låt koka upp ett par minuter innan servering. Servera till kokt potatis & vinbärsgelé!
Blanda med olivolja, salt och peppar. Häll av vattnet och pressa i en klyfta vitlök i kastrullen samt tillsätt olivolja, salt och peppar och fräs runt några minuter
Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten)
Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp och skumma av noga. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkornen och lagerbladen
Skala och dela den gula löken, Skala och hacka vitlöken. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp och skumma av noga. Köttgrytamedvitlök. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkornen och lagerbladen
Chiligryta med lök och morot gjordpåhögrev. Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.