Såser

Såser

  • 51 Recept
Enkel tomatsås

Enkel tomatsås

Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta tomater och rödlök. Strimla paprikan. Lägg dem i en en ugnsfast form. Pressa på vitlöken och ringla över olivoljan
Gravlaxsås

Gravlaxsås

Blanda samman senap, socker och vinäger. Rör ner salt, peppar och HP-sås. Vispa sakta ner oljan tills det blir en tjock, blank sås
Brunsås

Brunsås

2 msk Arla® Svenskt Smör. 2 msk vetemjöl. 4 dl köttbuljong. ½ dl Arla® vispgrädde. 2 tsk kinesisk soja. ½ krm svartpeppar
Kall örtsås med kapris

Kall örtsås med kapris

Rör samman yoghurten, majonnäsen och senapen. Tillsätt löken, kaprisen och örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar
Enkel gräddfilssås

Enkel gräddfilssås

3 dl gräddfil eller  3 dl crème fraiche eller  3 dl turkisk yoghurt 10%
Kall sås, perfekt till kyckling

Kall sås, perfekt till kyckling

Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak
Kall sås till lax

Kall sås till lax

Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Purjolökssås

Purjolökssås

Purjolökssås. 3 - 4 port. 1 strimlad purjolök (inte alltför stor). ½ hackad röd lök. kokosolja. 250 ml kokosgrädde
Lättlagad rödvinssås

Lättlagad rödvinssås

Ingredienser Portioner. ca 3 dl sås 1 grovhackad schalottenlök 1 skivad morot 2 msk smör 1 msk tomatpuré 3 msk rårörsocker 3/4 dl balsamvinäger 4 1/2 dl rött vin 3 msk konc
Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

Ingredienser. 4 portioner. 3 dl gott rödvin. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt
Snabb pizzasås

Snabb pizzasås

Hacka lök och pressa vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop såsen i 10-15 minuter
Krämig feta- och timjanröra

Krämig feta- och timjanröra

Foto. Theres Lundén. En krämig sås som passar superbra till grillad mat, men även till pastasallad. Ingredienser
Gräddsås – recept

Gräddsås – recept

3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)