500 gram rotselleri. 1200 gram potatis. 11 dl mjölk. 11 dl grädde. 14 msk smör. 12 krm salt. 11 krm vitpepparSkär bort någon halv cm av det skalet på rotsellerin
Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
3 morötter skurna i mindre bitar,kokta5-7 potatisar,kokta(skär potatisen i mindre bitar så går det snabbare)ca 8- 10 broccolibuketter,kokta(kan kokas med morötterna)en gul lök,finhackad1 stor vitlöksklyfta,pressad1,5 dl smulad feta ost1 dl grädde1 dl ströbröd + 1-2 dl till för panering2 äggmatoljasalt,pepparBlanda grädde och ströbröd, låt svälla en 5 min
Hej på er. Har er midsommar varit fin. Vilket kanonväder det blev. Jag jobbar natthelg för fullt nu, har inte hunnit gå igenom bilderna från midsommar och våra dagar före men inlägg kommer så snart det är klart
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
I fredags köpte jag och Leif en helggourmetpåse från Hemmagastronomi. Himla smart grej. De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror