Att slänga på parmesan på en skaldjurspasta. Det måste vara världens enklaste recept (koka speghetti, riv pecorino, mal peppar), men ändå är jag övertygad om att två italienare skulle kunna diskutera receptet i en evighet (vilken pecorino, hur länge ska speghettin koka, ska man hälla på osten eller pepparn först), det är liksom så de är, italienarna
2 burkar tonfisk i olja. 1 liten burk majskorn. Häll alltsammans i en ugnsfast form, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen på 200° i ca 20 minuter. 2 burkar tonfisk i olja. 1 liten burk majskorn
I med riset och koka på svag värme enligt anvisningar. På med klippt dill och riven ost. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g. 2 påsar Rydbergs hollandaisesås. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g 1 knippe dill. 2 påsar Rydbergs hollandaisesås
Tricket är att låta såsen puttra riktigt länge och den sköter sig mestadels själv på spisen. Tomatsåsen med tonfisk blev så god och tjock att jag tror den skulle funka bra på en bruschetta
Okej, vi går rakt på sak. I vår skafferi som vi är så lyckliga över (nej det krävs faktiskt inte så mycket mer än ett skafferi med gott om plats för att göra oss lyckliga) där finns det nästan alltid några burkar tonfisk och det var alltså dessa som kom nytta
Smeta sen röran på brödet och rulla ihop. 1½ burk tonfisk. 11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
4 Pasta 250 g pasta 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk olja 1 förp krossade tomater (à 390 g) ev 1 dl matlagningsgrädde 2 krm chiliflakes 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 burk tonfisk (à ca 200 g) Bönor 250 g frysta sojabönor eller haricots verts 1 msk olja 2 krm salt 1 krm svartpeppar Till servering 2 msk fryst persilja finhackade oliver (gärna olivströssel se länk i steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
2 burkar makrill i tomatsås. 1. Häll makrillen i en bunke och finfördela den med en gaffel. Tillsätt majonäs, rödlöken, dillen, och citronpepparn Grovhacka äggen och blanda i dem