Koka pastan under tiden. När pastan är klar, häll av och slå ner pastan i gräddblandningen. Igår var vi hos Kajsa och firade hennes födelsedag, med massor utav gott och lyxigt
1500 g spagetti 4 klyftor vitlök 50 g smör 100 g mangold salt och peppar 65 g spenat 0,25 kruka gräslök 1 dl valnötter 50 g parmesan 2 msk olivolja 0,5 citronKoka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter
Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. Rör pastan kraftigt tills smöret, osten, citronsaften och pastavattnet bildat en jämn sås som omfamnar pastan
Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar. Koka upp vatten med 10 g salt per liter och häll i pasta. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder