Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
½ dl hackad persilja. Tomatjuice är ett annat alternativ. Fräs löken, morötterna och persiljan i olja. Häll i tomaterna, buljongen, riset och kryddorna
När jag var i övre tonåren sa han en dag till mig. Men jag fick ju veta hur det låg till. Om jag hade stått där en dag och varit i plötsligt behov av pengar så hade jag kunnat söka mig till bokhyllan och öppna bibeln, för där hade pappa gömt undan lite nödpengar
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvligolivolja
Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen. Jag kan ibland riktigt känna att kroppen kräver en smakrik och ”ren” linsgryta utan konstigheter
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. Den gör succé varje gång och jag frågar mig själv varför jag inte gör den oftare