Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Egenlagat persiskt har vi däremot tidigare inte provat på, men med Lalehs recept blev det premiär. Att persisk mat är toppen vet J och jag redan eftersom vi bor nära persiska Gröndals deli
Mosa sedan potatisarna efter önskemål, vill du ha potatisbullarna helt släta använder du en potatispress, vill du ha lite bitar i kan du mosa dem med en elvisp
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt. Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk eller bacon, lingonsylt och rårivna morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.