Varför inte göra en enkelt, men OJ så god pannacotta. Tyvärr hade jag inga såna fina glas när jag gjorde pannacottan och jag vet att bilden inte riktigt tillrättavisar hur god pannacottan egentligen är
Den italienska desserten pannacotta är så enkel att göra men ser så proffsigt ut ändå. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Värm grädden och häll i geléhallonen. Rör om på låg värme till dess geléhallonen lösts upp i grädden. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst 4 timmar
Först när pannacottan har stelnat häller du på ganachen. Häll ganachen över pannacottan. Blötlägg gelatinbladen enligt instruktionerna på förpackningen
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och sockret. Ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning
Förra veckan gjorde min kära vän Eve, och jag på ett hörn, pannacotta. Det är ju verkligen supergott. I den här har jag bitar av jordgubbar med hallonkompott och med smak av kola
Den ljuvligt lena och gräddiga pannacottan får här sällskap av sötsyrlig rabarberkompott och till det lite crunch på toppen i form av rostade hasselnötter