Avsluta med en kvist citronmeliss. 1Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. 1Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med lite, lite vatten på låg värme i en kastrull. Innan servering, garnera med en klick vispad grädde och några hallon
Vill ni ha tips på en enkel påskdessert så ska ni prova den mumsiga nougatpannacottan här nedan. Förra helgen var en riktig myshelg då min bror med familj var på besök
Pannacotta. Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången. Blötlägg gelatinet till pannacottan enligt instruktioner på förpackningen
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.