Ingredienser pajdeg. Gör så här - pajdeg. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader
Fördela svamp och lök i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Pajdeg. Fördela lök, broccoli och den rivna osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Pajdeg. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, Tryck ut degen pajformen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg
Tryck ut degen i en lätt smord pajform. Lägg röran i pajskalet. Pajdeg. 6 bitarPajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1 krm salt1-2 msk iskallt vatten. Pajfyllning1 gul lök2 vitlöksklyftor1 paprika300 g köttfärs1 chorizo2 msk tomatpuré1 tsk torkad timjansaltsvartpeppar4 ägg2 dl mjölkSätt ugnen på 225°C. Förgrädda ca 10 min tills pajskalet har fått fin färg
Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. 1Tumma ut degen i en pajform som mäter cirka 26 cm i diameter. 1Riv osten och toppa pajen. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pajen känns fast och lyft sig en aning
Paj är bra sommar/knytismat – av alla varianter är detta en återkommande favorit. Arbeta ut degen - ganska tunt - i en pajform av det lite djupare slaget
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan