Paj

Paj

  • 39 Recept
Färskpotatispaj med mozzarella

Färskpotatispaj med mozzarella

Lägg löken i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och ställ formen i kyl i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter
Köttfärspaj 2019 - Recept

Köttfärspaj 2019 - Recept

Ingredienser pajdeg. Gör så här - pajdeg. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader
Italienska minipajer

Italienska minipajer

Pajdeg. Skär smöret till pajdegen i små bitar. Strö över färska kryddor på pajer med fyllning I. Lägg en tomathalva på pajerna med fyllning II
Kantarellpaj med brie

Kantarellpaj med brie

Fördela svamp och lök i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Spenatpaj med valnötter

Spenatpaj med valnötter

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 8–10 minuter. Grädda pajen i 30–40 minuter

Påskens bästa paj

Jag talar givetvis om Lax- & Sparrispaj. Pajdeg. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen med smöret/margarinet
Broccolipaj

Broccolipaj

Pajdeg. Fördela lök, broccoli och den rivna osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Pajdeg. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, Tryck ut degen pajformen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg
Lax- och spenatpaj med romsås

Lax- och spenatpaj med romsås

Fördela spenat, lax och lök i pajformen. Servera pajen med romsåsen. Ingredienser. 300 g varmrlkt lax i bit
Medelhavspaj med lammfärs

Medelhavspaj med lammfärs

Pajskal. Varva grönsakerna (packa inte för hårt), färsen och fetan i tre lager i pajskalet. Lägg på garneringen i grupper på pajen
Köttfärspaj med chorizo

Köttfärspaj med chorizo

Tryck ut degen i en lätt smord pajform. Lägg röran i pajskalet. Pajdeg. 6 bitarPajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1 krm salt1-2 msk iskallt vatten. Pajfyllning1 gul lök2 vitlöksklyftor1 paprika300 g köttfärs1 chorizo2 msk tomatpuré1 tsk torkad timjansaltsvartpeppar4 ägg2 dl mjölkSätt ugnen på 225°C. Förgrädda ca 10 min tills pajskalet har fått fin färg
Laxpaj
 – recept

Laxpaj
 – recept

Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. 1Tumma ut degen i en pajform som mäter cirka 26 cm i diameter. 1Riv osten och toppa pajen. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pajen känns fast och lyft sig en aning
Spenatpaj med feta och tomat

Spenatpaj med feta och tomat

Paj är bra sommar/knytismat – av alla varianter är detta en återkommande favorit. Arbeta ut degen - ganska tunt - i en pajform av det lite djupare slaget
Dill- och räkpaj

Dill- och räkpaj

Ingredienser Pajdeg 125 g kallt smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Kallt vatten Fyllningen 125 g räkor 2 dl riven ost 0
Tonfiskpaj

Tonfiskpaj

Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan