Ingredienser Portioner. 4 Torsk 4 portionsbitar torskrygg (à 140-150 g) 2 tsk strösocker salt och svartpeppar Brynt smörcitronette 150 g haricots verts 150 g sockerärtor 1 rödlök 1 kruka salvia 150 g smör med havssalt saft från 1/2 citron 1 dl frysta gröna ärter 2 msk små kapris 65 g röda mangoldskott Till servering potatis gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Lägg fisken i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Lägg fisken på potatisen och servera eventuellt med några nykokta haricots verts eller sockerärter
Skala och koka potatisen. Stek torskryggen med skinnsidan ner först och sedan på andra sidan. Lägg sedan in den i ugnen på 150 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader
Ta upp fisken ur laken och lägg i en ugnssäker form. Lägg in fisken mitt i ugnen och låt gå till fiskköttet ser färdigt ut, fisken ska precis ha vitnat i köttet