Julmat

Julmat

  • 20 Recept
Gräddkokt Savoykål

Gräddkokt Savoykål

0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram. 150 gram smör. 13 msk vetemjöl. 14 dl vatten. 11 grönsaksbuljongtärning
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Ingredienser Portioner. 6-8 400 g färsk grönkål 2 msk smör 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) 1 1/2 dl riven Västerbottensost 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Claras gräddstuvade grönkål

Claras gräddstuvade grönkål

500 gram färsk grönkål. 12 msk Norrmejerier Smör. 12 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde. 11 msk kalvfond. 11 tsk socker
Honungsmarinerade revben

Honungsmarinerade revben

Jag gjorde en marinad till revben som vi grillade i ugnen. Blev kanongott, så denna marinaden kommer vi nog att använda ofta till många av sommarens grillningar också
Grillade kamben som legat i saltlag

Grillade kamben som legat i saltlag

När jag hittar färska kamben i köttdisken så köper jag ofta hem en större mängd. Det är billigt och rätt tillagade så är det fruktansvärt gott som tillbehör till en plocktallrik eller till fredagsmyset
Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken. 2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. 3. Koka upp och skumma med en slev