Krämig kaviarströmming
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 11 tsk salt
  • 11 st rödlök, liten
  • 11 dl vispgrädde
  • 12 dl crème fraiche
  • 10,5 dl lättrökt kaviar av typen kalles
  • 12 msk chilisås av ketchuptyp
  • 12 msk ströbrödSätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.
  • 1 Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på salt. Rulla filéerna med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form.
  • 1 Skala och hacka löken. Blanda ihop grädde, crème fraiche, kaviar, chilisås och lök. Häll blandningen över strömmingen. Strö över ströbrödet.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.