Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Goooood förmiddag måndag. Tidigt i säng i går och klockan ringde 6. 45 i dag. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar
Ingredienser 2 st morötter 5 klyfta(or) vitlök 5 st habanero 1 msk olivolja 0,5 dl vatten 0,5 dl limesaft 1 msk limeskal 0,5 dl vitvinsvinäger 1 st tomat(er) 2 msk socker 0 st salt 0 st svartpeppar Köp receptet
Stek kantarellerna i torr stekpanna och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan. När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde-mjölk
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur. (plastbunke funkar inte så bra när du senare skall slå såsen i vattenbadet)
Härliga lördag, himmelen är blå och på den har någon vänlig själ satt en stor och härligt gul sol. Tänk om denna vänliga själ även kunde stoppa vindarna eller i varje fall lugna ner dom lite
Cook Time. 5 Min. Vegetarisk caesardressing. Yield. 5dl. 80 Min. BBQ-sås med vitlök. Servings. 4. 30 Min. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak