Den såg ut som en klassisk, härlig gräddtårta, men innanför den enkla garnityren av naturell grädde, bär, frukt och mandelspån så gömde sig istället för sötsliskiga bottnar och vaniljkräm en fräsch, krispig vattenmelon
Jag har i helgen gjort den godaste Cheesecaken jag ätit på väldigt länge. Den skiljer sig lite från den vanligaste varianten med philadelphia, vilket jag tycker är bra
Bakar lite foccaccia med fänkål och rödlök och serverar denfantastiska morotstzatzikin och lite annat småplock till, som små läckra cocktailkorvar (sojakorvar) och ricottaostfyllda röda chilifrukter som jag hittat på delikatesshyllan i affären
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
) Men detta är fortfarande ett favorit-stek-recept, för att inte tala om såsen - den är sååå god. Porterstek var den första steken jag vågade mig på att tillaga en gång för länge länge sedan
Såsen blir ännu godare och den får stå och dra en stund. Chimichurrin blir det inte så stora mängder av, men den är koncentrerad i smaken och man behöver inte så mycket
Gör den själv, det är både enkelt och gott. Skala och finhacka löken och koka den med vinet, vattnet, kalvfonden, vitpepparn samt tomatpurén i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop tills du får ca 2½ dl färdig sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.