Efterrätter

Efterrätter

  • 18 Recept
Citron och limekaka

Citron och limekaka

3 dl vetemjöl. 13 msk strösocker. 1125 g Arla® Svenskt Smör. 11 äggula. 13 ägg. 12 dl strösocker. 12 dl Arla® vispgrädde
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Pajdeg. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
Bakad citronpaj med italiensk maräng

Bakad citronpaj med italiensk maräng

Botten. Lägg smör, mjöl, salt, socker, 2 äggulor och vatten i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg
Citronpaj

Citronpaj

Sommar. Sol. Gul. Citron. Citron är så himla härligt i bakverk, inte bara för den härliga färgen men också för att syrligheten i citroner gör sig perfekt med det söta
Pannacotta med hallonsirap

Pannacotta med hallonsirap

Pannacotta med hallonsirap har seglat upp på en topp femplacering av mina favoritdesserter. Herregud så god den är
Vaniljbrulée

Vaniljbrulée

Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp. Vispa upp äggulorna
Marshmallow Crisp Brownie

Marshmallow Crisp Brownie

Fredagen den 13 idag om någon hade missat det. -). Jag vet hur ni kan se till att det definitivt blir en lyckodag istället för en otursdag
DAIMPANNACOTTA

DAIMPANNACOTTA

Du behöver (4-6 portioner). 5 dl grädde. 1 dubbeldaim. 150 g mjölkchoklad. 2 1/2 gelatinblad. Gör såhär. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min
Classic Banoffee Pie

Classic Banoffee Pie

Glad helg. Hoppas att ni har det riktigt bra blåsten till trots. För sjutton vad det blåser här uppe. Har ni någonsin fått känslan av att en dag går till spillo
Dumlepannacotta

Dumlepannacotta

Hej. Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
Snilles sexiga paj

Snilles sexiga paj

Vill du bjuda på en god och mäktig paj, då ska du prova denna. Förföriskt god. Mmm. Vacker att servera och gästerna kommer inte bli besvikna
Perfekt efterrätt!

Perfekt efterrätt!

Äntligen påsk och solen gör entré. Jag brukar duka upp en hel del fisk och skaldjur och avsluta med en fräsch efterrätt
Varvad dessert med bär och biskvier

Varvad dessert med bär och biskvier

8 portioner. 1 påse mandelbiskvier (150 g). 300 g färska hallon. 1 burk karamelliserad mjölk (397 g) eller annan kolasås
Hallonkompott med mascarponefluff

Hallonkompott med mascarponefluff

Här kommer en riktigt god dessert minsann, den går dessutom väldigt kvickt att svänga ihop. Eftersom mascarponeasken är ganska stor så var jag tvungen att göra den två helger i rad, otur alltså