13 dl
Arla® vispgräddeGör så här: Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Ett recept kommer det såklart idag, en variant av sockerkaka med kokos ochcitron. Har pausat i min rensning i köksskåpen för att skriva här och samtidigt titta på mitt favoritprogram Husdrömmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.