Tårta

Tårta

Citronmoussetårta med lakritsnötbotten

Citronmoussetårta med lakritsnötbotten

Botten75 g hasselnötter 50 g valnötter 0,5 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 1 msk lakritsgranulat (eller 2 msk lakritspulver) 75 g smör, rumsvarmt 1 sats lemon curd (eller 3 dl färdig)
Chokladganache

Chokladganache

130 g mörk choklad 70 % 130 g mjölkchoklad 40 % 300 g vispgrädde 60 g osaltat smör, rumstempererade
Mandelmanns påsktårta

Mandelmanns påsktårta

Garnera gärna tårtan med violer, crunchy mandlar och/eller citronskal. 2 dl mandel. 11,5 dl socker. 14 äggvitor
Smörkräm

Smörkräm

När du blandat noga är smörkrämen färdig att användas och spritsas på din tårta. 500 g rumstempererat smör
Lyckas med marängsmörkräm

Lyckas med marängsmörkräm

140 g äggvitor (ca 4 st). 1200 g strösocker (ca 2 1/4 dl). 1230 g rumsvarmt smör, normalsaltat. 11-2 tsk vaniljsocker
Budapestrulle

Budapestrulle

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 6 st äggvita(or) 3 dl strösocker 50 gram marsanpulver 100 gram hasselnötter , finhackade 3 dl grädde 1 burk(ar) mandarin(er) , konserverade 1 odefinierad choklad , smält, till garnering Köp receptet