Lyckas med marängsmörkräm
www.lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 140 g äggvitor (ca 4 st)
  • 1200 g strösocker (ca 2 1/4 dl)
  • 1230 g rumsvarmt smör, normalsaltat
  • 11-2 tsk vaniljsocker
  • 12 krm saltFörbered en kastrull med sjudande vatten. Mät upp strösocker och äggvita i en rostfri bunke tillhörande en assistent.
  • 1 Placera bunken ovanför det sjudande vattnet och rör om.
  • 1 Rör om hela tiden och värm till 65 grader. Mät temperaturen med en termometer. Flytta sen över bunken till din assistent.
  • 1 Vispa upp till en sval, fast och glansig maräng. Det är viktigt att marängen vispas sval, annars kommer smöret att smälta i nästa steg.
  • 1 Klicka i lite i taget av det rumstempererade smöret under vispning på medel till hög hastighet. Tillsätt även vaniljsocker och salt. Vispa till en slät marängsmörkräm.
  • 1 Nu har du en fin marängsmörkräm som kan användas som den är eller vidare smaksättas och färgas. Tips! Spara lite av marängsmörkrämen i andra bunkar om du vill färga flera olika färger.
  • 1 Du kan smaksätta din marängsmörkräm med t. ex. bärpuré. Vispa då i 1 tsk i taget av purén och låt den blandas ut helt innan du tillsätter med för att undvika att den smörkrämen spricker. Du kan även välja att bara färgsätta din kräm. Använd då förslagsvis en pastafärg och tillsätt lite färg i taget med hjälp av t. ex. en tandpetare tills du uppnått den färg du önskar.
  • 1 Vispa tills du har en jämn färg. Tips! För att få bort ev. större luftbubblor och få en slätare kräm att spritsa med kan du röra runt med en slev.
  • 1 Fyll spritspåsar med marängsmörkrämen. Se till att du fyller påsen jämnt utan att få luftfickor.
  • 1 Spritsa dekorativt på t.ex. muffins. Här har vi använt tre olika tyllar. Från vänster: Wilton kronbladstyll 125, Städter rostyll 12 mm, Wilton stjärntyll 32.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.