12 krm
saltFörbered en kastrull med sjudande vatten. Mät upp strösocker och äggvita i en rostfri bunke tillhörande en assistent.
1 Placera
bunken ovanför det sjudande vattnet och rör om.
1 Rör
om hela tiden och värm till 65 grader. Mät temperaturen med en termometer. Flytta sen över bunken till din assistent.
1 Vispa
upp till en sval, fast och glansig maräng. Det är viktigt att marängen vispas sval, annars kommer smöret att smälta i nästa steg.
1 Klicka
i lite i taget av det rumstempererade smöret under vispning på medel till hög hastighet. Tillsätt även vaniljsocker och salt. Vispa till en slät marängsmörkräm.
1 Nu
har du en fin marängsmörkräm som kan användas som den är eller vidare smaksättas och färgas. Tips! Spara lite av marängsmörkrämen i andra bunkar om du vill färga flera olika färger.
1 Du
kan smaksätta din marängsmörkräm med t. ex. bärpuré. Vispa då i 1 tsk i taget av purén och låt den blandas ut helt innan du tillsätter med för att undvika att den smörkrämen spricker. Du kan även välja att bara färgsätta din kräm. Använd då förslagsvis en pastafärg och tillsätt lite färg i taget med hjälp av t. ex. en tandpetare tills du uppnått den färg du önskar.
1 Vispa
tills du har en jämn färg. Tips! För att få bort ev. större luftbubblor och få en slätare kräm att spritsa med kan du röra runt med en slev.
1 Fyll
spritspåsar med marängsmörkrämen. Se till att du fyller påsen jämnt utan att få luftfickor.
1 Spritsa
dekorativt på t.ex. muffins. Här har vi använt tre olika tyllar. Från vänster: Wilton kronbladstyll 125, Städter rostyll 12 mm, Wilton stjärntyll 32.
Häll den heta sockerlösningen i äggen medan du vispar med elvisp. Om krämen skär sig och blir vattning med klumpar kan man prova att värma en liten del av krämen i micron några sekunder och sen vispa ihop allt
Gnid in rikligt med salt och peppar. Vik in den tunna biten i änden och bind upp den med steksnöre så att oxfilén håller ungefär samma storlek över hela
- Den skall vara fluffig och smidig att spackla med- Den skall vara stabil och hålla formen En av de frågor jag får mest rör just smörkräm och spackling så jag tänkte sammanfatta här
Lyckasmed glutenfritt matbröd – bästa tipsen. Deg som innehåller xantangummi behöver alltid köras i degblandare med insats för kaksmet eller med elvisp för att få ihop en jämn deg utan klumpar
Börja med att förbereda smöret. Marängsmörkrämen behöver att smöret stelnar i kyla. Var noga med att det kokande vattnet inte når botten på vattenbadet
Den blir så mjuk och len och är perfekt att spackla tårtor med. Man kan smaksätta den med vad man vill och är super duper bra att använda som frosting på cupcakes
Så rengör du glasburkar och flaskor Diska burkarna noga i diskmedel och varmt vatten. Koll på konserveringsmedel Om du inte fryser in din sylt och saft så kan du tillföra konserveringsmedel, det vill säga kemiska ämnen som bromsar utvecklingen av jäst- och mögelsvampar
lyckasmed oxfilé,. Gnid in rikligt med salt och peppar. Vik in den tunna biten i änden och bind upp den med steksnöre så att oxfilén håller ungefär samma storlek över hela
Att lyckasmed maränger kan ibland vara svårt. Jag tänkte dela mig av några tips för att lyckas. En syrlig lemonmeringuepie med en söt maräng är en av mina favorit pajer
Lyckades du inte med det glutenfria brödbaket. inte tillräckligt med vätska, för kompakt deg. ”Lyckasmed glutenfritt matbröd (1) – bästa tipsen”. ”Lyckasmed glutenfritt matbröd (1) – bästa tipsen”
Både dekorativt och effektivt och passar till och med som fin gå bort present om du backar rosorna i kartonger klädda i silkespapper och fyllda med lite näver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.