På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Vegansk smörgåstårta. Eftersom jag inte är en smörgåstårteälskare så såg jag det som en intressant utmaning att göra en smörgåstårta som jag kunde gilla - en vegansk
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Gratänger är ett stående inslag i vår meny. Det är så enkelt att slänga ihop olika sorters grönsaker med en äggstanning och lite ost, eller bara lite grädde
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg