Här kommer en av förrätterna jag gjorde till vår nyårsmiddag. Receptet kommer från Halv åtta hos mig. Själv tyckte jag att pajen blev jättegod, och den verkade falla de andra i smaken också för när vi hade ätit färdigt var tallrikarna länsade och fatet tomt
Hemmagjord granola med julsmaker. Har du svårt att hitta granola utan socker och gluten i affärerna. Då tycker jag du ska testa att göra din egen istället
1. Dela mandlarna på mitten på bredden. Häll i en bunke tillsammans med övriga torra ingredienser. 2. Häll över olja och sirap och blanda runt ordentligt
De är de godaste jag vet. Trots att det bara är november har man (i alla fall jag) ändå skjutits fram i tiden tack vare all snö som föll i förra veckan och skapade en julstämning av rang
Hej på er. Vi hade vänner på besök igår och självklart bjöd jag på fika. Receptet på dessa godingar hittade jag för jättelänge sedan (säkert något år eller två sedan) när jag sökte på nätet efter vanligt wienerbröd, och de såg så goda ut att jag skrev ner receptet och sparade det – nu var det dags att testa
Biscotti eller Skorpa. Vad säger ni. För mig är skorpor sånna där snustorra saker med kardemummasmak som man köper i en stor påse och fick tillsammans med blåbärssoppa när man var liten och varit magsjuk
Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt kolan småkoka i 7 minuter. Tänk på att du inte får röra i kolan under koktiden
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Scones kan ju vara ett av de bästa sätten att lyxa till en dag på. Dessutom går det fort och är lätta att laga vilket gör att det oftast inte är några problem varken tid eller energimässigt att hinna svänga ihop en deg