Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
Skär smöret i kuber blanda med mjöl och socker i mjölken. FalskawienerbrödDeg. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker. ca 1/2dl med
Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet. Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet
Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
Första gången jag använde det recept jag körde med, men goda blev dom. Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.