Goooood förmiddag måndag. Tidigt i säng i går och klockan ringde 6. 45 i dag. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar
Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Blanda ägg, vitvinsvinäger och en matsked smör i en skål. Värm resterande smör i en stekpanna. Tillsätt MiFUn och fräs den försiktigt, rör om då och då, och tillsätt purjolöken i slutet
Ann-Christines, syster recept. Ann-Christine var en av mina kollegor i Strängnäs,(4 pers) ca 1,3 liter1 st schalottenlök1 ½ dl finhackade trattkantareller (eller konserverad svamp)1-2 tsk smör2 msk vetemjöl7 dl kraftig ox- eller älgbuljong (ev grönsaksbuljong)2 dl vispgrädde2 dl mjölk1 dl Crème Fraîche½ msk soja3 st krossade rosépepparkorn3 msk madeira eller sherryHacka löken, fräs med svamp
21 september, 2017. Enkel fiskgratäng med fransk senap. Billig vardagsmat,Bra mat i matlåda,Fisk & skaldjur,Glutenfritt,Gratänger & ugnsstekt,Middagstips