Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Kassler är något som går hem hos alla här hemma. Så enkelt att ha att göra med. Behövs inte kryddas, marineras osv och passar till det mesta som ris, pasta och potatis
Skär en skåra i fläskytterfilen med en vass kniv. Tryck ner osten och ringla lite honung över. Krydda med timjan och salt och peppar (tänk på att baconet är salt) och rulla sedan in filen i bacon
Stek köttet i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg runtom. Häll vätskan över köttet. Låt puttra sakta i minst 1 timme tills köttet känns mört, men gärna betydligt längre än så, upp till 5–6 timmar på låg temperatur
Bryn köttet runtom i smör i en stekgryta tillsammans med grytbenen. 2 köttbuljongtärningar. Rör om och låt grytan småkoka under lock i 1½-2 timmar, eller tills köttet är mört. 2 köttbuljongtärningar