Dessa vegetariska fiskbiffarna kommer jag definitivt att laga fler gånger i framtiden. Både jag och maken blev förvånade över hur goda vi tyckte att biffarna var
I veckan kom pappa med en burk torkade trattkantareller och av dem fick det bli en sås. Svampsås är nog min favoritsås, eller kanske rödvinssås eller förresten bearnaisesås eller varför inte gräddsås
Lägg havregryn, potatismjöl, mjölk och fond i en skål. Rör om och låt svälla i 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med 1 msk smör tills den blir mjuk och börjar ta färg
Har inte haft tid att lägga upp receptet förns nu men till middag så testade jag att laga ett recept på en vegetarisk version av Biff á la Lindström till familjen
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Att smaksätta färsbiffar med örter tycker jag blir väldigt gott. Här har jag använt mig av torkade sådana (även vitlöken), det är snabbt och enkelt och finns alltid i kryddstället hemma
Blev väldigt lockad när jag läste Lotta Lundgrens recept på Black bean burger men istället för bröd gjorde jag sallad till och jag blötlade (i 8 h) och kokade (i 40 min) de Svarta bönorna själv istället för att köpa på konserver
*** I samarbete med Bong Touch of Taste***. Hej. Hoppas allt är fint med er. När jag skriver det här är det fortfarande några dagar innan jul, men när ni läser det har det precis varit jul och med största sannolikhet börjar ni bli ganska trötta på julmat och har börjat få lätt ångest inför nyårsmiddagen