Köttfärsbiffar med mexkryddning och tomatsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 12 msk ströbröd
  • 10,5 dl mjölk
  • 10,5 gul lök
  • 12 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 1 smör till stekning
  • 1 Tomatsås:
  • 12 msk smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 11 dl tomatpuré
  • 15 dl grönsaksbuljong
  • 1 Couscous:
  • 1350 g couscous
  • 11 tsk gurkmeja
  • 1 Biffar:400 g nötfärs 2 msk ströbröd 0,5 dl mjölk 0,5 gul lök 2 tsk mexikansk kryddblandning salt och malen vitpeppar smör till stekning Tomatsås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 dl tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar Couscous: 5 dl grönsaksbuljong 350 g couscous 2 msk smör 1 tsk gurkmejaBiffar: Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och lök, krydda med salt, peppar och mexikanska kryddor. Forma färsen till jämna biffar och stek dem i smör. Tomatsås: Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt buljong, lite i taget. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt och peppar. Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen, låt stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket, blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.