1 Biffar:400
g nötfärs 2 msk ströbröd 0,5 dl mjölk 0,5 gul lök 2 tsk mexikansk kryddblandning salt och malen vitpeppar smör till stekning Tomatsås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 dl tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar Couscous: 5 dl grönsaksbuljong 350 g couscous 2 msk smör 1 tsk gurkmejaBiffar: Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och lök, krydda med salt, peppar och mexikanska kryddor. Forma färsen till jämna biffar och stek dem i smör. Tomatsås: Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt buljong, lite i taget. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt och peppar. Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen, låt stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket, blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.
Krydda köttfärsen med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulver och torkad oregano. Men det funkar så klart med riven ost eller varför inte mozzarella i skivor
Blanda pastan medtomatsåsenoch ta upp köttfärsmuffinsen ur formarna. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop
Till squashen gjorde jag köttfärsbiffar smaksatta med basilika och en tomatsås. Servera gärna biffarna ochtomatsåsen tillsammans med squashspagetti och skivad mozzarella
Bra rätt om man har köttfärsbiffar över men annars är det inget jag skulle laga igen. Vi hade köttfärsbiffar från gårdagen (hamburgare) så jag la dem i en ugnsform tillsammans med skivad zucchini och hällde över en sås av krossade tomater, 1/2 pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, oregano, salt, peppar och strödde därefter över skivade svarta oliver
Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. Potatis och stek lök med skysås eller som skivat pålägg på smörgås
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja. Riv brödet i små bitar och lägg i en bunke. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, blomkål och broccoli
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.