Bröd

Bröd

  • 26 Recept
Knådfritt grytbröd

Knådfritt grytbröd

Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Klipp ut en bit bakplåtspapper som passar botten, en försiktighetsåtgärd så att brödet inte fastnar
Ramadan bröd (Ramazan pidesi)

Ramadan bröd (Ramazan pidesi)

Tahin är ett måste på vårt bord tillsammans med brödet pide som man doppar i det. Andra måsten på ramadanbordet är dadlar, oliver, fetaost, olivolja för att doppa bröd i, mm
Det ljuvligaste brödet

Det ljuvligaste brödet

Jag har inte bara rivit ner garderob idag, utan också bakat bröd. Kort och gott ett bröd som är både stort, luftigt och fantastiskt gott
Sirapsrutor

Sirapsrutor

Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Jag hade filmjölk som höll på att bli gammal så jag tänkte att den borde ju funka bra att baka sirapsrutor med
Kalljästa sommarbullar

Kalljästa sommarbullar

Det blev ett gott och smakrikt bröd att ha t. Grädda sedan bröden gyllene mitt i ugnen ca 15 minuter. Jag gillar ju skarpt att baka kalljäst
Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Tyskt surbröd

Tyskt surbröd

I originalreceptet, som kommer ifrån boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att brödet ska bli fast och syrligt, men mitt flöt ut och hade inte speciellt mycket syra, så jag antar att jag måste ha gjort något fel
Grova tekakor med linfrö och havregryn

Grova tekakor med linfrö och havregryn

Njut av brödet och njut av sommaren 3 dl mjölk. En sån där härlig dag har snart passerat, jobbat har jag gjort, sen lite sola i trädgården(äntligen lite värme) efter det en springrunda 6,2km, gick sjukt bra, laddade upp med ett rejält gäng jordgubbar innan det var dax att springa, fick grym energi
Surdegsbröd nr 1, Basrecept

Surdegsbröd nr 1, Basrecept

Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)